Негода в Україні: рятувальники звернулися до туристів

Читать на русском
У Карпатах суттєвого похолодало, випав сніг. В управлінні ДСНС в Івано-Франківській області  повідомили, що любителям гірського відпочинку  потрібно утриматися від туристичних походів у Карпати.

У Карпатах суттєвого похолодало, випав сніг. В управлінні ДСНС в Івано-Франківській області повідомили, що любителям гірського відпочинку потрібно утриматися від туристичних походів у Карпати.

«Перш ніж вирушити за адреналіном на гірські схили, добре зважте свої реальні можливості та подумайте про зворотній бік, на перший погляд, цілком захоплюючої та цікавої прогулянки в горах. А тим, хто все-таки зважиться на таку подорож, варто пам’ятати, що безпека в горах залежить від багатьох факторів, зокрема – належної підготовки, організованості, дисципліни, дотримання елементарних правил безпеки, відповідно підібраних одягу, взуття тощо, а також – від знання місцевості та її природних перешкод», - йдеться у повідомленні.

Рятувальники нагадують , що головна вимога - зареєструватися і отримати консультацію працівників гірської пошуково-рятувальної служби щодо обраного маршруту і можливого погіршення погодних умов.

Нагадаємо,в Україні в горах випав сніг. Засніжило на гірськолижних курортах біля Буковеля, Славського та на Драгобраті.

Раніше в Укргідрометцентрі попередили, що в Україні з 7 по 9 жовтня очікуються сильні заморозки. У північних, західних та центральних областях можливе зниження температури повітря до 0 та-5 градусів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: