Отруєння в Чернівецькій області: шпиталізовано близько 60 осіб

Читать на русском
Загалом до медиків за допомогою звернулися 46 дорослих і 10 дітей. За вказаними фактами правоохоронці почали кримінальні провадження, передає поліція регіону.

Два масових отруєння сталося в Чернівецькій області.

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції області 1 жовтня.

Так, о 3-й годині ночі до чергової частини Путильського відділку поліції надійшло повідомлення із районної лікарні про те, що до приймального відділення надійшли 11 місцевих жителів із гострим гастроентероколітом невстановленої етіології.

«Станом на 15:30 кількість захворілих склала 50 осіб. Серед них - 9 неповнолітніх у віці від 5 до 15 років. Всі постраждалі 30 вересня гостювали на весіллі в одному з ресторанів в селищі Путила», - йдеться в повідомленні.

Аналогічне повідомлення надійшло 1 жовтня вранці і до Сторожинецького відділку поліції. До місцевої лікарні з харчовим отруєнням звернулися 5 дорослих та 8-річна дитина, які 29-го вересня були на весіллі в ресторані в селищі Красноїльськ, повідомили правоохоронці.

«Зараз постраждалі перебувають під наглядом лікарів. Їх стан стабільний, загрози життю і здоров'ю немає», - зазначили правоохоронці.

Загалом до медиків за допомогою звернулися 46 дорослих і 10 дітей. За вказаними фактами правоохоронці почали кримінальні провадження, передає поліція регіону.

Поліцейські взяли пояснення у лікарів і потерпілих. За обома фактами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Для з'ясування причин і обставин масових отруєнь призначено низку експертиз. Проводяться досудові розслідування.

Нагадаємо, в Черкасах евакуювали мешканців будинку через загрозу отруєння хімікатами.

Також відзначимо, під Одесою сталося масове отруєння шаурмою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: