Зеленський підписав указ про підтримку сімей, які виховують дітей-сиріт

Читать на русском
Президент Зеленський підписав Указ Про деякі питання забезпечення прав та законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, розвитку та підтримки сімейних форм виховання дітей.

Президент України Володимир Зеленський у День усиновлення, 30 вересня, підписав Указ «Про деякі питання забезпечення прав та законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, розвитку та підтримки сімейних форм виховання дітей».

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Документ сприятиме створенню належних умов для забезпечення реалізації права дитини на проживання в сім’ї, підтримки сімей, які виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під час спілкування з батьками Володимир Зеленський наголосив на тому, що і він як президент, і його дружина, а також представники інших органів влади налаштовані на підтримку родин, які взяли на себе сміливість виховувати та опікуватися дітьми-сиротами й дітьми, які були позбавлені батьківського піклування.

«Ми справді хочемо допомогти вашим дітям і вам особисто як сім’ям, як батькам», – сказав президент.

Глава держави зазначив, що хотів би почути думки присутніх про те, що ще може зробити влада, крім тих перших кроків, які вже реалізовані. У цьому контексті він особливо підкреслив важливість досвіду кожного з усиновителів і прийомних батьків.

«Як нам дійти до того щасливого фінішу, коли всі діти – і сироти, і діти, позбавлені батьківського піклування, будуть забезпечені реальними сім’ями, а не державними «цеглинками» під назвою інтернати. Тому готові говорити, готові допомагати», – додав Володимир Зеленський.

Раніше Зеленський схвалив цілі сталого розвитку України до 2030 року.

Також Кабмін схвалив програму своїх дій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: