В Україні створять нову систему територіальної оборони

Читать на русском
Крім того, планується поетапне нарощування кількості підрозділів, здатних до виконання спільних завдань з відповідними підрозділами країн-партнерів.

Кабмін має намір створити нову систему територіальної оборони України.

Про це йдеться в Програмі дій уряду, опублікованій на сайті Верховної ради.

Програмою передбачається, що на основі оборонного огляду буде розроблена і реалізована комплексна програма розвитку Збройних сил України та індивідуальні програми розвитку окремих видів (родів військ, сил) Збройних Сил України та інших сил оборони. В рамках цих програм і відповідно до розробленої нової військово-технічної політики буде проводитися оснащення сил оборони сучасними зразками озброєння, військової та спеціальної техніки, постійно підтримуватися їхня висока боєздатність.

«Також почнемо створення нової системи територіальної оборони України із залученням широких верств населення», - зазначено в документі.

Крім того, планується поетапне нарощування кількості підрозділів, здатних до виконання спільних завдань з відповідними підрозділами країн-партнерів.

«Для цього ми впровадимо управлінські принципи НАТО в системі об'єднаного керівництва силами оборони і військового управління Збройними силами України. Ми посилимо ефективну співпрацю з країнами-партнерами, в тому числі щодо забезпечення обміну інформацією, досягнення сумісності та реалізації завдань військово-технічного співробітництва», - підкреслюється в програмі.

Нагадаємо, 30 вересня в Раді зареєстрували постанову про програму діяльності Кабміну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: