Карта ООС: ситуація на сході України на 14 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 14 вересня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Обстріли:

Загальна кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій на лінії зіткнення протягом минулої доби не змінилася. Так само сталою залишається і цинічність окупантів, які продовжують використовувати під час обстрілів заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та 82 мм.

За уточненою інформацією, упродовж минулої доби окупанти загалом здійснили 23 обстріли, з яких 7 – із застосуванням заборонених мінометів. На наших позиціях зафіксовано розриви 4 мін 120-го та 31 міни 82-го калібрів.

З глибоким сумом змушені поінформувати про те, що за уточненою інформацією штабу ООС, внаслідок ворожих обстрілів обірвалося життя одного нашого воїна.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам Героя.

Вічна пам’ять!

Вісім військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил під час виконання бойових завдань зазнали поранень різного ступеня важкості. Наразі ними займаються медики.

Луганський напрямок

Тут противник відкривав вогонь 8 разів.

В епіцентрі бойових дій опинилися наші захисники Новгородського, яким у період з 15:20 до 20:00 довелося відповідати на 4 ворожі обстріли. Противник застосовував міномети калібру 120 та 82 мм, автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

З 82-мм мінометів окупанти обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил в районах Зайцевого і Новолуганського.

Біля Майорська вели вогонь з мінометів цього ж калібру, кулеметів та стрілецької зброї.

А поблизу Хутора Вільного ворог застосував протитанковий ракетний комплекс.

Донецький напрямок

15 обстрілів обліковані на цьому напрямку.

Тут російсько-окупаційні війська найчастіше – 4 рази – з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали наші позиції неподалік Новотроїцького.

По 2 рази, вдень і ввечері, окупанти відкривали вогонь в районах Талаківки – з кулеметів і стрілецької зброї, та Авдіївки – з гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї.

Біля Мар’їнки противник зранку вів вогонь зі снайперської та стрілецької зброї.

Вдень з боку окупованого Спартака ворог з автоматичного гранатомета упродовж 25 хвилин обстрілював наших воїнів, які виконують бойові завдання поблизу Опитного.

З 17:30 до кінця доби російсько-окупаційні війська з різною інтенсивністю використовували автоматичні і ручні протитанкові гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю під час обстрілів позицій наших військ неподалік Верхньоторецького, Водяного, Павлополя та Пищевика.

А поблизу Гнутового у вечірній час противник вдався до скидання гранатометних пострілів з безпілотних літальних апаратів.

Обстановка станом на 12-ту годину сьогодні, 14 вересня

Російсько-окупаційні війська відкривали вогонь тричі на Луганському напрямку.

Близько 06:30 2 міни калібру 120 мм розірвалися на позиціях Об’єднаних сил неподалік Новолуганського.

Після 07:00 ранку з боку населеного пункту Донецький окупанти упродовж 50 хвилин з мінометів 120-го і 82-го калібрів та станкового протитанкового гранатомету обстрілювали українських воїнів в районі Новотошківського. Загалом противник випустив 68 мін обох калібрів.

Ще один обстріл відбувся в районі Південного, де ворог використав гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

Втрат з нашого боку від початку поточної доби немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: