Трамп заявив про п'ять кандидатур на місце Болтона

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп 11 вересня повідомив, що розглядає п'ять кандидатур на місце свого радника з питань національної безпеки.

Президент США Дональд Трамп 11 вересня повідомив, що розглядає п'ять кандидатур на місце свого радника з питань національної безпеки.

Напередодні, 10 вересня, з цієї посади був звільнений Джон Болтон.

«Є п'ять людей, які дуже хочуть цього. П'ятеро людей, яких я вважаю дуже кваліфікованими, це хороші люди, з якими я познайомився за останні три роки», - цитує американського лідера «РІА Новини».

За словами глави Білого дому, екс-радник допускав «деякі дуже великі помилки» і не міг знайти спільну мову зі співробітниками в адміністрації президента.

Про відставку Болтона Трамп повідомив 10 вересня. За його словами, причиною звільнення стали розбіжності з багатьох питань.

В той же день в Білому домі назвали ім'я виконуючого обов'язки радника президента США з національної безпеки. Ним стане Чарлі Каппермен, який раніше був заступником Болтона.

За даними агентства Bloomberg, причиною звільнення міг стати намір Трампа пом'якшити санкцій проти Ірану заради відновлення діалогу з Тегераном, з чим екс-радник президента був категорично не згоден. При цьому пом'якшення обмежувальних заходів підтримав міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: