Оржель розкрив подробиці газових переговорів у Брюсселі

Читать на русском
Українська сторона презентувала нову узгоджену модель відокремлення оператора ГТС і обговорила з представниками Єврокомісії кроки, які Україна планує здійснити для вчасного завершення анбандлінгу.

Українська сторона презентувала нову узгоджену модель відокремлення оператора ГТС і обговорила з представниками Єврокомісії кроки, які Україна планує здійснити для вчасного завершення анбандлінгу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості за підсумками зустрічі, яка сьогодні, 9 вересня, відбулася в Брюсселі (Бельгія).

«Ми вдячні Марошу Шефчовичу за плідну зустріч і підтримку реформ в Україні. Ми маємо надолужити час, згаяний у попередні два роки. Уряд і Нафтогаз готові докласти усіх необхідних зусиль, щоб у найближчі місяці створити дійсно незалежного оператора ГТС у повній відповідності до вимог європейського законодавства», - зазначив Олексій Оржель, коментуючи результати зустрічі.

Міністр також підтвердив участь української делегації у тристоронніх переговорах між Єврокомісією, Україною та Росією 19 вересня.

«Ми високо цінуємо зусилля Мароша Шефчовича щодо організації наступного раунду тристоронніх переговорів. Ми впевнені, що завдяки медіації Єврокомісії буде знайдене конструктивне рішення, яке буде повністю відповідати європейському законодавству. Я очолюватиму українську делегацію, наша команда вже активно готується», - додав Олексій Оржель.

Головною темою майбутніх тристоронніх переговорів стане обговорення умов поставок і транзиту російського газу в ЄС через територію України з 2020 року, тобто після завершення чинного транзитного контракту, який був укладений в 2009 році. При цьому українська сторона відпрацьовує сценарії на випадок припинення транзиту з 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: