У СБУ заявили про запобігання теракту на Сумщині

Читать на русском
Служба безпеки України запобігла теракту, який планувався в Сумській області. СБУ виявила схованку зі зброєю, яке планували використовувати в екстремістських цілях.

Служба безпеки України запобігла теракту, який планувався в Сумській області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Повідомляється, що спецслужба під час обшуків у лісосмузі Сумській області виявила схованку зі зброєю, завезеним з району проведення операції Об'єднаних сил. Зброя планували використовувати для вчинення злочинів екстремістського характеру.

«Правоохоронці вилучили 14 гранат, 2 гранатометних пострілу ВОГ, 25 запалів УЗРГМ, 10 детонуючих шнурів з запалами, 16 детонуючих капсулів, 9 тротилових шашок і 7 порохових зарядів до артилерійських боєприпасів. За даними спецслужби, засоби ураження планувалися до використання зловмисниками для підготовки та вчинення злочинів екстремістського характеру, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки в регіоні», - йдеться в повідомленні.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, під Сумами планувався теракт на концерті «Кварталу» на День Незалежності. 19-річний хлопець планував підірвати вибухівку в людних місцях.

Також повідомлялося, що в кінці серпня в Києві з гранатомета обстріляли будівлю Мостобуду. Ніхто в результаті обстрілу не постраждав. Правоохоронці кваліфікували події як терористичний акт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: