Карта ООС: ситуація на сході України на 2 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 2 вересня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом 1 вересня російсько-окупаційні війська продовжили порушення Мінських угод, знову застосовувавши міномети, на лінії бойового зіткнення. Загалом окупанти здійснили 15 прицільних збройних провокацій проти захисників України.

На превеликий жаль, із сумом повідомляємо, що від початку цієї доби, прицільним вогнем по позиціях Об’єднаних сил, російсько-окупаційні війська вбили одного Українського героя.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким, а також бойовим побратимам нашого воїна.

Вічна пам’ять!

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” Об’єднаних сил

Застосування російсько-окупаційними військами мінометів зафіксовано вчора саме тут.

Спочатку, після 17:00, разом із щільним обстрілом з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог випустив 4 міни 82-го калібру по оборонцям н.п. Зайцеве.

Потім, з 17:20, протягом 40 хвилин наші захисники селища Новолуганське, також зафіксували розриви 15 ворожих мін калібру 82 мм.

Окрім цього, окупанти вели прицільні обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу н.п. Луганське, Зайцеве, Хутір Вільний. А в районі Новотошківського ще й з озброєння БМП.

Захисники України щоразу адекватно застосовували легке піхотне озброєння у відповідь на ворожі обстріли, з метою збереження життя та здоров’я особового складу.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” Об’єднаних сил

Тут російсько-окупаційні війська застосовували гранатомети та стрілецьку зброю 8 разів.

При цьому чотири рази під ворожим вогнем перебували захисники Водяного, тричі – наші оборонці Новотроїцького, також окупанти вели обстріли поблизу Миколаївки.

Втрат внаслідок прицільних ворожих обстрілів протягом минулої доби серед наших героїв немає.

Обстановка на сьогодні, 02 вересня

Сьогодні російсько-окупаційні війська продовжили порушення режиму тиші. При цьому, знову, всупереч Мінським угодам, противник застосував по наших позиціях міномети різних калібрів та ствольну артилерію. Ворожа активність далі спостерігається в основному на приморській ділянці нашої оборони.

Загалом від початку поточної доби окупанти здійснили вже 4 прицільні обстріли наших позицій.

З 04:10 бойові дії ворог розпочав обстрілом з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї по нашим захисникам Новотошківського. Прицільний вогонь окупанти вели з напрямку від селища Голубівське.

Двічі сьогодні під ворожим вогнем перебували наші мужні захисники Водяного. Від окупованої Ужівки спочатку з 04:20 ворог вів півгодинний обстріл зі стрілецької зброї, пізніше, з 06:10 ранку, понад годину окупанти вели мінометний обстріл. Протягом цього часу ворог випустив 6 мін 82-го калібру та 18-ть мін калібру 120 мм.

Після 10:00, понад годину російсько-окупаційні війська вели обстріл від села Григорівка по позиціях наших воїнів в районі н.п. Гранітне. Тут ворог здійснив 3 постріли з артилерії калібру 122 мм та випустив 7 мін калібру 120 мм, вів вогонь з великокаліберних кулеметів.

Ворожі обстріли щоразу становили загрозу життю наших героїв-захисників, тому підрозділи Об’єднаних сил вели адекватний вогонь у відповідь з легкого піхотного озброєння, що не заборонене Мінськими угодами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: