Карта ООС: ситуація на сході України на 29 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 29 серпня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Як повідомлялося, 28 серпня, російсько-окупаційні війська, всупереч Мінським угодам, знову застосовували міномети різних калібрів на лінії бойового зіткнення.

Загалом ворог вчора вів збройні провокації 14 разів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” Об’єднаних сил наші оборонці були перебували під ворожим вогнем 7 разів.

В районі Новолуганського після 05:30 ранку підрозділи Об’єднаних сил перебували під мінометним ворожим обстрілом з напрямку від селища Доломітне. Наші захисники зафіксували розриви 30 ворожих мін 120-го калібру. Також тут ворог вів вогонь з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У цей же час захисники н.п. Зайцеве зафіксували розриви 6 ворожих мін калібру 82 мм. Цей обстріл окупанти супроводжували прицільним вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також минулої доби російсько-окупаційні війська активно застосовували під час провокаційних обстрілів наших позицій гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. Ворожий вогонь зафіксовано в районах н.п. Новотошківське, Південне. Тричі, вдень та ввечері, поблизу Майорська.

Також 7 обстрілів окупанти здійснили вчора в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід Об’єднаних сил. Усі вони відбулися на приморській ділянці нашої оборони.

Тут російсько-окупаційні війська важке озброєння вчора не застосовували, проте, захисники України знову зафіксували застосування противником безпілотного літального апарату з підвісом, з метою нанесення максимальної шкоди Українським воїнам.

Близько 11:40 з напрямку від окупованої Саханки наші оборонці Широкиного виявили ворожий безпілотний літальний апарат з підвісом, на якому був закріплений для скиду гранатометний постріл (ВОГ-17).

Окрім цього, вчора під ворожим вогнем перебували наші мужні захисники н.п. Лебединське, Павлопіль, та чотири рази окупанти вели збройні провокації по оборонцям Водяного. Під час обстрілів російсько-окупаційні війська застосовували переважно гранатомети різних систем, а також стрілецьку зброю.

У разі прямої загрози життю та здоров’ю особового складу підрозділів Об’єднаних сил, захисники України вели адекватний вогонь виключно у відповідь, застосовуючи чергові засоби із дотриманням Мінських угод.

Протягом минулої доби втрат внаслідок прицільних ворожих обстрілів серед наших героїв немає.

Обстановка на сьогодні, 29 серпня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська продовжили порушення режиму тиші. Так, на лінії бойового зіткнення нашими воїнами зафіксовано 5 збройних провокацій з боку окупантів.

З 02:20 ночі ворог застосовував озброєння БМП та стрілецьку зброю по оборонцях Зайцевого.

Спочатку з 03:45, а потім після 06:00 ранку з напрямку від шахти Гагаріна окупованої Горлівки противник вів прицільні обстріли з ручних протитанкових та підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї по наших захисниках н.п. Південне.

Після 05:00 ранку ворожий обстріл також зафіксовано в районі Мар’їнки, де окупанти застосували від смт Олександрівка великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

З 09:25 захисники Водяного перебували під ворожим обстрілом з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів. Окупанти вели вогонь з напрямку від Ужівки.

За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок активних ворожих обстрілів серед захисників України від початку цієї доби немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: