ДБР оголосило підозру ексначальнику поліції Дніпропетровської області

Читать на русском

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому начальнику поліції Дніпропетровської області Віталію Глуховері.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому начальнику поліції Дніпропетровської області Віталію Глуховері.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко.

Які найгучніші правопорушення були скоєні поліцейськими в УкраїніЗа останні три роки українських копів ловили на кришуванні вокзальних злодіїв у Києві, на катуванні затриманих у Покровську та побитті людей у харківському метро.

Глуховерю підозрюють у перевищенні повноважень і незаконному затриманні патрульних.

«Сьогодні повідомили про підозру колишньому начальнику Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області. Нагадаю, 12 вересня 2018 року чиновник перевищив свої повноваження та незаконно дав команду КОРДівцям затримати патрульних у Дніпропетровській області, які зупинили водія «Range Rover» за порушення ПДР», — написала Варченко.

Нагадаємо, патрульні поліцейські зупинили Range Rover, водій не зупинився на знак. За кермом перебував водій Глуховери, який при спілкуванні з патрульними, ймовірно, зателефонував своєму начальнику. Після дзвінка на місце інциденту приїхали співробітники спецпідрозділу КОРД і з застосуванням зброї затримали патрульних поліцейських. Інцидент потрапив на відео та в соцмережі.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою звільнити начальника обласного управління МВС в Дніпропетровській області Віталія Глуховерю.

29 липня Міністерство внутрішніх справ звільнило Глуховерю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: