Карта ООС: ситуація на сході України на 20 серпня

Читать на русском

Упродовж вчорашньої доби в районі відсічі та стримування російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях російсько-окупаційні війська застосували зброю одинадцять разів, ведучи вогонь переважно з гранатометів та стрілецької зброї. Фактів застосуванням противником заборонених калібрів вчора не фіксувалося.

Загалом, упродовж доби, що минула, в штабі операції обліковано одинадцять порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. Вогонь у відповідь військовослужбовці Збройних Сил України відкривали загалом чотири рази.

В результаті бойових дій, що тривали минулої доби на сході України, один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав поранення. Сталося це неподалік Павлополя внаслідок застосування противником БПЛА типу квадрокоптер та скидання на наші позиції боєприпаса типу ВОГ-25.

Відзначимо, що стан пораненого цілком задовільний, наразі він отримує медичну допомогу в одному з військових госпіталів.

Луганський напрямок

Тут режим припинення вогню дотримувався майже зразково, за виключенням одного ворожого обстрілу, який противник здійснив в районі Світлодарська.

Так, о 21:45, зі сторони н.п. Лозове російсько-окупаційні війська відкрили вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних гранатометів, а також стрілецької зброї, включно із кулеметами великих калібрів. Вогонь був прицільним, вівся противником близько години і міг завдати реальної шкоди нашим оборонцям. Тож, з метою збереження життя і здоров’я особового складу, а також придушення вогневої активності противника, наші військовослужбовці відкрили вогонь на ураження з чергових засобів, без застосування мінометів. У підсумку, це змусило противника припинити обстріл.

Донецький напрямок

Там за минулу добу зафіксовано більшість, а саме десять фактів недотримання противником режиму перемир’я. Зокрема, чотири рази окупанти відкривали вогонь неподалік Водяного та по одному разу в районі Талаківки, Новотроїцького, Лебединського та с. Опитне. Найбільше ворог бив з гранатометів різних типів та систем, а також зі стрілецького озброєння.

Окрім того, вчора російсько-окупаційні війська двічі піддали обстрілам оборонні позиції Об’єднаних сил біля Павлополя.

Так, вчора вранці, близько 08:30, в районі згаданого населеного пункту, противник застосував безпілотний літальний апарат типу квадрокоптер, споряджений гранатометним пострілом ВОГ-25, внаслідок чого одного нашого захисника було поранено.

Вдруге противник відкрив вогонь біля Павлополя вже по обіді, застосувавши автоматичні гранатомети.

Тричі за добу на донецькому напрямку військовослужбовці Збройних Сил України вимушено відповідали противнику вогнем з піхотної зброї, аби змусити його припинити обстріли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: