ФСБ порахувала, скільки в Росії українських заробітчан і студентів

Читать на русском
За кількістю людей, які приїхали в Росію на заробітки, українці посіли четверту позицію - їх обігнали вихідці з Узбекистану, Таджикистану і Киргизстану.

За перше півріччя 2019 року в Росію на роботу приїхало 164,6 тисячі громадян України, ще 13,7 тисячі українців - на навчання.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на ФСБ повідомляє РБК у понеділок, 19 серпня.

За кількістю заробітчан, які в'їхали на територію РФ з початку цього року, Україна посіла четверту позицію. Лідером став Узбекистан (918 тисяч громадян), на другому місці - Таджикистан (523,9 тисячі), а потім Киргизстан (265 тисяч).

Крім того, з початку 2019-го в Російську Федерацію в'їхало 13,7 тисячі студентів з України. Найбільше на навчання в Росію приїхало громадян Казахстану (59,3 тисячі), Китаю (21,2 тисячі) і Узбекистану (14 тисяч). У той же час у виданні зазначають, що серед прибулих на роботу найменше громадян західних країн. Зокрема, з Німеччини - 10 тисяч, Туреччини - 10,2 тисячі, США - 3,7 тисячі, Великобританії - 4,3 тисячі.

Нагадаємо, раніше соцопитування серед українців показало, що кожен п'ятий українець працював за кордоном і більше не хоче.

Також повідомлялося, що майже 200 тисяч українців отримали дозвіл на проживання в Польщі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: