ГПУ і СБУ затримали банду «чорних» реєстраторів

Читать на русском
Правоохоронці затримали злочинну групу, яка займалася незаконним заволодінням нерухомого майна, завдавши збитків на 1,5 млрд гривень.

Правоохоронці затримали злочинну групу, яка займалася незаконним заволодінням нерухомого майна, завдавши збитків на 1,5 млрд гривень.

Про це повідомляє прокуратура Києва, пише «Слово і Діло».

Серед шахраїв два адвокати та екскерівник органів юстиції Києва.

Упродовж 2017−2019 років учасники злочинної групи з використанням підроблених документів та електронних ключів доступу до Держреєстру речових прав на нерухоме майно заволоділи земельними ділянками, житловими і нежитловими приміщеннями на загальну суму приблизно 1,5 мільярда гривень.

Щоб приховати злочинне походження майна учасники схеми подавали позовні заяви з використанням підроблених документів і за сприяння суддів Донецької та Херсонської областей отримували позитивні рішення у цивільних справах. Після цих рішень реєстрували крадене майно.

17 серпня за місцем роботи та проживання фігурантів, а також у судах та за місцем мешкання кількох суддів у Києві, Київській області та Херсоні провели 30 одночасних обшуків.

Затриманим підготовили повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 209 (відмивання доходів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) КК України зі встановленими збитками державі та територіальній громаді Києва у розмірі 121 мільйон гривень та фізичній особі у розмірі 21 мільйон гривень.

Раніше СБУ затримала втікача наркоторговця Сільвера.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: