Бойовики зірвали домовленості щодо розведення сил в Золотому - СЦКК

Читать на русском
Російсько-окупаційні сили порушили існуючі домовленості щодо розведення сил та засобів на ділянці №2 Золоте в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС).

Російсько-окупаційні сили порушили існуючі домовленості щодо розведення сил та засобів на ділянці №2 «Золоте» в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку ООС у Facebook.

Як повідомили в українській стороні Спільного центру з контролю та координації, бойовики не виконали свої зобов'язання щодо розмінування території в ділянці розведення сил «Золоте», чим зірвали сплановані заходи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які планувалося провести у п'ятницю, 16 серпня. Спостерігачі мали знайти місце встановлення камери для моніторингу ситуації на ділянці.

«Члени незаконних збройних формувань Росії не здійснили заходи з розмінування, що не дозволило технічному персоналу СММ ОБСЄ виконати сплановані заходи на заданій ділянці розведення. Таким чином ЗФ РФ грубо порушують мінські домовленості», - йдеться заяві.

У відомстві зазначили, що українські військові виконали свої зобов'язання згідно домовленостей в повному обсязі та розмінували територію, що проходить в межах підконтрольної українській владі ділянки розведення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що впродовж минулої доби, 16 серпня, бойовики 12 разів порушили режим припинення вогню в зоні проведення ООС. Обстріли велися неподалік населених пунктів Лебединське, Водяне, Мар'їнка, Новолуганське, Зайцеве, Кримське. Втрат серед українських військових не зафіксовано.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: