У Чорнобильській зоні затримали 17 сталкерів за добу

Читать на русском
Стосовно затриманих було складено адміністративні протоколи. Їм загрожує штраф у розмірі від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Співробітники поліції затримали за добу 17 сталкерів у зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції, у тому числі громадян Франції.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє управління Нацполіції в Київській області у вівторок, 13 серпня.

«Перша група з двох чоловіків 28 і 42 років була затримана у відселеному селі Любянка. Порушники - жителі міст Єнакієве та Миколаєва. Другу групу порушників правоохоронці затримали у відселеному місті Прип'ять, молоді люди 20 років з Дніпропетровської та Чернігівської областей», - йдеться в повідомленні.

Також на об'єкті Чорнобиль-2 була затримана третя група - кияни, яким 18, 19, 20 і 39 років.

«Поблизу відселеного села Бички поліція затримала ще дві групи туристів, четверо з яких громадяни Франції 19, 20, 27 років і провідник-киянин 25 років. Решта - також кияни та жителі Донецької області», - додали в поліції.

Стосовно затриманих було складено адміністративні протоколи. Їм загрожує штраф у розмірі від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також поліцейські направили матеріали в міграційну службу для скорочення терміну перебування іноземців на території України.

Раніше повідомлялося, що за перші п'ять місяців 2019 року на сталкерів у Чорнобилі склали понад 150 протоколів.

Також повідомлялося, що в Чорнобилі знайшли об'єкт із «зашкальною» радіацією. Випромінювання від клешні крана, який використовувався під час ліквідації аварії, перевищує норму в сотні разів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: