Невідомий влаштував стрілянину в мечеті поблизу Осло, один поранений

Читать на русском
Поліція спочатку повідомила, що в результаті стрілянини загинула людина, однак пізніше уточнила, що загиблих не було, одна особа отримала незначні поранення.

Озброєний кількома видами зброї чоловік відкрив вогонь у мечеті недалеко від норвезької столиці Осло, поранивши одну людину, перш ніж його здолав літній прихожанин.

Про це повідомляє Слово і Діло, з посиланням на The Local.

Глава мечеті описав нападника як молодого білого чоловіка, одягненого в чорне, і сказав, що на ньому був шолом і куленепробивний жилет.

Поліцію повідомили про стрілянину в ісламському центрі Аль-Нур в передмісті Осло Беруме незабаром після 16.00.

Поліція спочатку повідомила, що в результаті стрілянини загинула людина, однак пізніше уточнила, що загиблих не було, одна особа отримала незначні поранення.

Правоохоронці затримали нападника, якого до того здолав 75-річний прихожанин мечеті.

Підозрюваний був відомий поліції до інциденту, але не може бути описаний як особа з кримінальним минулим.

За даними поліції, напад може мати зв’язок з стріляниною в мечеті в Новій Зеландії – норвезький стрілець перед нападом виходив у соцмережі, зробивши пост з вихвалянням новозеландського нападника. Свій пост він завершив словами «Вальгалла чекає».

Нагадаємо, в суботу, 3 серпня, озброєний гвинтівкою чоловік відкрив стрілянину в магазині Walmart в розташованому поблизу американо-мексиканського кордону місті Ель-Пасо в Техасі, убивши 20 людей і поранивши 26, після чого здався поліції.

Крім того, в американському місті Дейтон, штат Огайо, сталася стрілянина. За даними очевидців, чоловік відкрив стрілянину після того, як його не пустили в бар.

Президент США Дональд Трамп після масових розстрілів у США засудив «расизм, ненависть і перевага білих».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: