Карта ООС: ситуація на сході України на 3 серпня

Читать на русском

Кількість збройних провокацій, здійснених російсько-окупаційними військами проти підрозділів Об’єднаних сил, порівняно з добою раніше дещо зросла. Так, всупереч оголошеному режиму перемир’я, ворог десять разів турбував українських військовослужбовців по усій лінії бойового протистояння, застосовуючи при цьому піхотне озброєння.

Загалом, упродовж доби, що минула, в штабі операції обліковано десять порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. Фактів ведення противником вогню із заборонених зразків зброї не встановлено.

В результаті вчорашніх ворожих обстрілів було поранено одного українського захисника. Стан його здоров’я цілком задовільний, наразі він лікується в одному з військових госпіталів.

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано шість прицільних обстрілів з боку противника.

Зокрема, під ворожий кулеметний вогонь потрапили наші захисники, які обороняють н.п. Нижньотепле, Світлодарськ та Південне.

Поблизу с. Луганське вчора по обіді окупанти відкрили вогонь з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї. Обстріл вівся з напрямку Нижньолозового.

В інших районах нашої оборони у смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Північ” було спокійно.

Донецький напрямок

За минулу добу обліковано чотири випадки недотримання противником перемир’я.

Йдеться, зокрема про с. Новоселівка Друга, Павлопіль та Богданівка. Там російсько-окупаційні війська періодично відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів крупного калібру та стрілецької зброї. Ці обстріли ворог вів зі сторони н.п. Василівка, Верхнешироківське та Петрівське відповідно.

Військовослужбовці Збройних Сил України на згадані вогневі провокації з боку противника не відповідали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: