Карта ООС: ситуація на сході України на 2 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 2 серпня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

У перший день серпня, попри оголошений від 21 липня ц. р. режим тиші, який передбачає припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння, російсько-окупаційні війська здійснили 5 прицільних провокаційних обстрілів позицій захисників України на лінії бойового зіткнення.

Застосовуючи великокаліберні кулемети ворог вів обстріли підрозділів Об’єднаних сил вночі – поблизу Павлопіля, вдень – в районі Кримського та Красногорівки.

Під ворожим вогнем з гранатометів перебували наші оборонці н.п. Попасна та Водяне.

Важке озброєння вчора окупанти не застосовували.

Внаслідок порушення російсько-окупаційними військами режиму тиші та провокаційних ворожих обстрілів отримав поранення один наш герой. Його евакуйовано до військового мобільного госпіталя.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримувалися сталого режиму припинення вогню.

Обстановка на сьогодні, 2 серпня

Від початку поточної доби сьогодні, 2 серпня, на лінії бойового зіткнення зафіксовано 2 провокаційні обстріли наших позицій з боку російсько-окупаційних військ.

О 07:25 від окупованого села Василівка противник відкрив вогонь з гранатометів по оборонцям Новоселівки Другої.

З 08:20 ворожий обстріл з великокаліберних кулеметів зафіксовано в районі села Нижньотепле. Окупанти вели вогонь з напрямку від села Обозне.

Втрат внаслідок ворожих збройних провокацій від початку доби серед наших героїв немає.

Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: