Карта ООС: ситуація на сході України на 30 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 30 липня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом 29 липня російсько-окупаційні війська знову застосовували різні зразки озброєння на лінії бойового зіткнення. При цьому, вчора ворог вперше від встановленого на виконання рішення Тристоронньої контактної групи з опівночі 21 липня «режиму тиші», що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння уздовж всієї лінії розмежування, застосував міномети по позиціях захисників України.

Загалом російсько-окупаційні війська здійснили вчора 3 прицільні обстріли позицій Об’єднаних сил.

З 17:10 від окупованого села Василівка ворог вів 10-хвилинний обстріл наших захисників Кам’янки застосовуючи реактивний піхотний вогнемет (РПВ).

Після 20:00 наші оборонці Гнутового зафіксували розриви 5 ворожих мін калібру 82 мм. Окупанти вели мінометний обстріл протягом 20 хвилин від села Пікузи.

Окрім цього, з 21:05 противник розпочав прицільний обстріл захисників Водяного. Ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів з напрямку від села Ужівка.

Захисники України дотримувалися сталого режиму припинення вогню.

Внаслідок ворожих провокаційний обстрілів втрат у складі підрозділів Об’єднаних сил протягом минулої доби немає.

Проте, за інформацією Штабу ООС, вчора в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої, встановленому диверсійно-розвідувальною групою противника, один наш захисник отримав поранення. Його евакуйовано до медичного закладу.

Обстановка на лінії розмежування сьогодні, 30 липня

Від початку поточної доби станом на зараз російсько-окупаційні війська 1 раз порушили «режим тиші».

З 00:25 ворог вів прицільний обстріл позицій Об’єднаних сил в районі смт Луганське застосовуючи гранатомети різних систем. Вогонь вівся протягом 20 хвилин з напрямку від окупованого села Нижнє Лозове.

За наявною інформацією, втрат внаслідок ворожих обстрілів від початку поточної доби серед Українських героїв немає.

Підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримуються встановленого на виконання рішення Тристоронньої контактної групи «режиму тиші».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: