Зеленський зустрівся з послами G7

Читать на русском
Президент України поінформував учасників зустрічі про ситуацію на Донбасі і останні кроки з розведення сил навколо Станиці Луганської.

Президент Володимир Зеленський зустрівся з групою послів країн «Великої сімки» щодо підтримки реформ в Україні та главами представництв Європейського Союзу і НАТО.

Про це повідомляє прес-служба глави держави в середу, 24 липня, пише «Слово і Діло».

Зазначається, що президент поінформував учасників зустрічі про ситуацію на Донбасі і останні кроки з розведення сил навколо Станиці Луганської. Зеленський наголосив на необхідності дотримання режиму припинення вогню.

У свою чергу, іноземні представники висловили готовність надавати широку підтримку реалізації програми реформ, яка була оголошена Зеленським раніше і повинна отримати необхідну підтримку нового складу Верховної Ради.

«Спасибі представникам ваших країн за постійну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Сьогодні дуже складна ситуація, але у вас потужна, незмінна проукраїнська позиція», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 22 липня посли країн «Великої сімки» привітали проведення дострокових виборів до Верховної Ради і назвали їх «конкурентними».

Раніше країни G7 розкритикували ідею Зеленського про нову люстрацію. Вони сказали, що підтримують рішення президента про притягнення до відповідальності винних у зловживанні владою, але заявили, що нинішню ситуацію в Україні не можна порівняти з тією, яка була після Майдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: