Карта ООС: ситуація на сході України на 11 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 11 липня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, 10 липня, на лінії бойового зіткнення зафіксовано суттєве загострення обстановки. Російсько-окупаційні війська значно збільшили кількість обстрілів позицій Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами зразків озброєння: мінометів різних калібрів та артилерії.

Загалом протягом минулої доби, 10 липня, російсько-окупаційні війська здійснили 42 прицільні обстріли оборонних позицій наших героїв. При цьому ворог здійснив близько 20 пострілів з артилерії калібру 122 мм, та випустив вчора 267 мін 120-го та 82-го калібрів.

Захисники України, чітко дотримуючись Мінських угод, адекватно придушували ворожу збройну активність черговими вогневими засобами. За даними розвідки Штабу ООС, вчора окупанти понесли втрати у живій силі.

На превеликий жаль, вчора внаслідок прицільних обстрілів російсько-окупаційними військами, загинув один наш захисник. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого військовослужбовця, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Семеро Українських воїнів внаслідок ворожих обстрілів протягом минулої доби отримали поранення різних ступенів та двоє – бойові травмування. Захисників доставлено до медичних закладів.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил

Окупанти 20 разів застосовували зброю по наших позиціях.

З артилерії калібру 122 мм російсько-окупаційні війська цілили з 05:20 ранку від окупованого міста Голубівка по наших оборонцях н.п. Новотошківське. Ввечері двічі під ворожим артилерійським вогнем перебували захисники Новолуганського. Окупанти вели обстріли з напрямку від селища Доломітне та від Горлівки.

Протягом минулої доби, з невеликою перервою вдень, ворог вів непоодинокі мінометні обстріли по позиціях Об’єднаних сил. З калібрів 120 та 82 мм окупанти цілили по наших захисниках України в районі н.п. Кримське, Причепилівка, Луганське, Південне, Золоте-3, Попасна, Новоолександрівка, Золоте-4, Новозванівка, Хутор Вільний, Новолуганське, Зайцеве.

Окрім цього, із озброєння БМП та зенітних установок ЗУ-23-2 окупанти обстріляли ввечері захисників Новолуганського, з БМП та гранатометів оборонців Золотого-4. Також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог порушував режим тиші поблизу н.п. Південне, Золоте-3, Попасна, Новозванівка, Хутор Вільний.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил

Російсько-окупаційні війська здійснили вчора 22 обстріли наших позицій.

Міномети різних калібрів ворог прицільно застосовував по наших оборонцях н.п. Мар’їнка, Кам’янка, Новотроїцьке, Березове, Піски, Богданівка, Миколаївка, Тарамчук. З протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) окупанти вели прицільний обстріл вдень в районі Гранітного.

Окрім цього, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська цілили по позиціях захисників України поблизу н.п. Старогнатівка, Павлопіль, Піски, Широкине, Красногорівка, Новотроїцьке, Водяне, Березове, Миколаївка, Тарамчук, Лебединське.

Обстановка на лінії бойового зіткнення сьогодні, 11 липня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська здійснили вже 11 прицільних обстрілів позицій наших героїв. В тому числі ворог вів вогонь із артилерії та мінометів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил, окупанти здійснили артилерійський та мінометний обстріл наших позицій в районі Новолуганська. З 04:00 ранку, протягом двох годин, ворог здійснив 4 постріли з артилерії калібру 122 мм, випустив 8 мін 120-го калібру та вів обстріл з АГС.

З близько 05:00 ранку окупанти порушили режим тиші в районі н.п. Зайцеве. Спочатку ворог протягом години цілив по наших оборонцях з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а після 06:30 наші воїни зафіксували розриви 20-ти ворожих мін калібру 82 мм.

Окрім цього, з 05:10 окупанти розпочали обстріл захисників Луганського. Протягом 20 хвилин противник випустив 6 мін 82-го калібру та вів вогонь з великокаліберних кулеметів.

З 10:25 ворог поновив обстріл в районі н.п. Зайцеве. Тут протягом 20 хвилин окупанти порушували режим тиші з гранатометів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил від початку цієї доби російсько-окупаційні війська також застосовували заборонені Мінськими угодами калібри озброєння.

Близько 01:00 ночі захисники Тарамчука зафіксували розриви декількох ворожих мін 82-го калібру. Пізніше, з 03:40, окупанти випустили тут ще близько 10 мін 120-го та 82-го калібрів. Також протягом години ворог цілив по оборонцях Тарамчука з гранатометів різних систем.

Окрім цього, спочатку використавши міномети 82-го калібру після 06:00 ранку, а потім 120-й калібр з 07:00, російсько-окупаційні війська здійснили обстріли наших позицій в районі Новоселівки Другої. Загалом зафіксовано близько 15 розривів ворожих мін.

Також від початку доби противник вів вогонь з АГС поблизу н.п. Піски, та зі стрілецької зброї в районі Водяного.

Наші захисники – воїни зі складу підрозділів Об’єднаних сил адекватно придушували ворожу збройну активність, дотримуючись Мінських угод.

За наявною інформацією, від початку поточної доби один наш захисник отримав поранення внаслідок ворожих обстрілів. Воїна доставлено до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я – задовільний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: