Карта ООС: ситуація на сході України на 10 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 10 липня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Напруга на лінії зіткнення, порівняно з попередньою добою, зросла. Російсько-окупаційні війська значно наростили кількість обстрілів наших оборонних позицій. Не дотримуючись режиму припинення вогню, вони продовжують застосовувати заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм, а також міномети калібру 120 та 82 мм.

Таким чином, загалом протягом минулої доби обліковано 27 прицільних ворожих обстрілів. У наш бік окупанти випустили 95 артилерійських снарядів калібру 122 мм, а також 52 міни 120-го та 82-го калібрів.

За минулу добу п’ятеро українських військовослужбовців зазнали поранень, четверо отримали бойові травми.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 9 липня трьох окупантів знищено та трьох поранено.

Напрямки:

Луганський напрямок

Тут відбулося 8 обстрілів.

До 06:00 тут зберігалася тиша, яку противник порушив обстрілом з озброєння БМП, станкового протитанкового гранатомету і великокаліберного кулемету опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил поблизу Травневого. Ще один раз на цій ділянці фронту окупанти відкривали вогонь близько 5-ї вечора з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Тричі – зранку, в обідню пору і ввечері – ворог обстрілював позиції наших військ неподалік Новолуганського з мінометів калібру 82 мм і артилерії 122-го калібру.

2 міни 120-го та 3 міни 82-го калібрів розірвалися на позиціях підрозділів Об’єднаних сил біля населеного пункту Шуми у період з 19:20 до 19:35.

Біля Зайцевого противник випустив по військовослужбовцях Збройних Сил України 14 мін калібру 82 мм.

А оборонці Новгородського були обстріляні з 82-мм міномету, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Ворог порушив режим тиші 19 разів.

Найбільше – 5 разів – окупанти відкривали вогонь поблизу Красногорівки. Усі ці обстріли з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були зафіксовані з о пів на восьму вечора до кінця доби.

4 рази були обстріляні наші захисники Широкиного – з протитанкового ракетного комплексу, станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

По 2 обстріли відбулися в районах населених пунктів: Водяне – з артилерійських систем калібру 122 мм і автоматичних гранатометів, Новомихайлівка – з протитанкового ракетного комплексу та стрілецької зброї, Піски – з мінометів калібру 82 мм і протитанкового ракетного комплексу.

Зазначу, що артилерію 122-го калібру противник також застосовував неподалік Ломакиного, а гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю – біля Новотроїцького, Пищевика і Чермалика.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 10 липня

Станом на 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили 8 обстрілів.

На Луганському напрямку у ранковий час противник тричі з міномету калібру 82 мм відкривав вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Кримського.

Артилерійські системи 122-го калібру окупанти застосували біля Новотошківського, а міномети 120-го і 82-го калібру – неподалік Причепилівки.

На Донецькому напрямку 5 мін калібру 120 мм розірвалися на позиціях наших військ, обладнаних біля Мар’їнки.

Крім того, 10 і 5 мін 82-го калібру ворог випустив по оборонцях відповідно Кам’янки і Новотроїцького.

За наявною інформацією, від початку поточної доби втрат у лавах Об’єднаних сил немає.

Втрати ворога в результаті вогню у відповідь з боку наших військ уточнюються.

Ситуація на лінії зіткнення перебуває під надійним контролем підрозділів Об’єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: