США запровадили санкції проти російської компанії через зв’язки з КНДР

Читать на русском
Русское финансовое общество відкрило кілька рахунків для компанії Банку зовнішньої торгівлі Північної Кореї.

Сполучені Штати Америки запровадили фінансові санкції проти російської небанківської кредитної організації «Русское финансовое общество» у зв'язку з порушенням нею режиму санкцій проти Північної Кореї.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомило Міністерство фінансів США, передає «Радіо Свобода».

Наголошується, що російська організація відкрила кілька рахунків для компанії, що належить Банку зовнішньої торгівлі Північної Кореї.

Зазначений банк і голова його представництва в Москві раніше були внесені до списку санкцій.

На сайті «Русского финансового общества» сказано, що воно здійснює розрахунково-касове обслуговування клієнтів та валютний контроль.

Нагадаємо, 19 червня Росія і Китай в ООН заблокували винесення на засідання Ради безпеки всесвітньої організації питання про порушення Північною Кореєю санкцій на постачання нафтопродуктів, повідомивши Комітет із санкціях РБ ООН, що питання потребує подальшого вивчення.

Раніше США і 25 інших країн звинуватили Північну Корею в порушенні санкцій ООН, оскільки вона в сім разів перевищила в 2018 році передбачений ліміт у 500 тис. барелів нафтопродуктів на рік. Причому ситуація повторюється і в поточному році КНДР вже перевищила встановлений ліміт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: