У Кабміні знайшли додаткові гроші на фінансування утеплення будинків

Читать на русском
У поточному році ще близько трьох тисяч ОСББ (понад 230 тисяч сімей) зможуть скористатися теплими кредитами.

Кабінет міністрів розширив програму «теплих» кредитів для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків на 380,6 мільйона гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 19 червня, заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Завдяки збільшенню фінансування програми для ОСББ у 2019 році ще близько трьох тисяч ОСББ (понад 230 тисяч сімей) зможуть скористатися «теплими кредитами», а загальний обсяг кредитів, які зможуть залучити ОСББ, складе більше 760 млн грн», - розповів Зубко.

За словами чиновника, за час роботи програми «теплі кредити» нею скористалися майже 600 тисяч сімей.

Паралельно працює 140 муніципальних програм, що забезпечують від 10% до 30% співфінансування енергозберігальних заходів, а також програма IQЕnergy, яку фінансує Європейський банк реконструкції і розвитку.

Також цього року запрацював Фонд енергоефективності, і перші 15 ОСББ тестують його процедури та впроваджують проекти з модернізації будинків.

Надалі Фонд зможе обробляти близько трьох тисяч заявок на рік.

У травні повідомлялося, що загальна сума «теплих кредитів» для утеплення будинків, виданих у 2019 році, склала 700 мільйонів гривень.

А наприкінці минулого року в Кабміні заявляли, що планують виділити в 2019 році 400 мільйонів гривень на «теплі кредити» для українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: