На КПВВ з окупованим Кримом запроваджують анкетування

Читать на русском
Міністерство з питань окупованих територій запроваджує моніторинг на контрольно-пропускних пунктах в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з анексованим Росією Кримом у формі анонімного анкетування.

Міністерство з питань окупованих територій запроваджує моніторинг на контрольно-пропускних пунктах в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з анексованим Росією Кримом у формі анонімного анкетування.

Про це заявив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Юсуф Куркчі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За його словами, буде здійснюватися моніторинг потреб українських громадян.

«Найближчим часом МінТОТ буде здійснюватися моніторинг потреб українських громадян з тимчасово окупованих територій на КПВВ адміністративної межі з Автономною республікою Крим - Чаплинка, Каланчак і Генічеськ у формі анонімного анкетування», - розповів замміністра.

Відповідно до минулорічного моніторингу, більшість жителів тимчасово окупованих територій їздить на підконтрольну уряду України територію для оформлення документів, за іншими адміністративними послугами, медичним обслуговуванням. Куркчі заявив, що люди здійснюють поїздки, пов’язані з навчанням своїх дітей. Частина жителів приїздить на відпочинок або з метою скористатися «безвізом» для подорожі за кордон.

«Анонімне анкетування дозволить вивчити, а потім проаналізувати проблеми, з якими стикаються жителі тимчасово окупованого Криму», - сказав він.

Так, міністерство розробило відповідні анонімні анкети з метою вивчення громадської думки, визначення потреб мешканців тимчасово окупованих територій та підвищення якості надання адміністративних та інших видів послуг жителям окупованого Криму, які відвідують територію підконтрольну уряду України. Анкети поширюються у підрозділах ДМС на КПВВ у Донецькій і Луганській областях, також анкетування запроваджується і на КПВВ у Херсонській області (смт. Чаплинка, смт. Каланчак, м. Генічеськ) у спеціально облаштованих місцях для розміщення інформаційних матеріалів.

Нагадаємо, посли країн Європейського союзу погодили продовження санкцій проти Російської федерації за анексію Криму.

Раніше, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росії доведеться сісти за стіл переговорів, щоб обговорити, зокрема, питання анексії Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: