ЄС відклав переговори про вступ двох країн

Читать на русском
Євросоюз відклав початок переговорів про вступ з Албанією і Північною Македонією. До розгляду питання вирішили повернутися не пізніше жовтня.

Рада Європейського Союзу поки що не схвалила початок переговорів про членство в об'єднанні Північної Македонії та Албанії.

Як пише «Слово і Діло», таке рішення міністри країн ЄС прийняли на засіданні в Люксембурзі у вівторок, 18 червня, передає DW.

«У світлі браку часу і важливості питання Рада ЄС повернеться до нього з метою прийняти чітке та по суті рішення якомога раніше і не пізніше жовтня 2019 року», - йдеться в рішенні щодо обох країн, прийнятому міністрами.

Раніше, з огляду на прогрес у виконанні Північною Македонією та Албанією умов для початку переговорів про членство, Єврокомісія рекомендувала розпочати ці переговори. Втім, Франція, Нідерланди і Данія займають скептичну позицію щодо відкриття будь-яких нових переговорів про розширення ЄС.

Крім того, уряд Німеччини може дати свою згоду на початок переговорів тільки за згодою Бундестагу, а парламент ФРН це питання не встиг розглянути. Для запуску переговорів про вступ необхідна згода всіх 28 держав-членів ЄС.

Єврокомісар з питань розширення Йоханнес Хан не приховав свого розчарування, зазначивши, що, відмовляючись починати переговори, ЄС ризикує втратити важелі впливу для проведення реформ у цих країнах.

Раніше стало відомо, що країнам Західних Балкан підтвердили перспективи вступу в ЄС. Сербію, Чорногорію, Боснію і Герцеговину, Македонію, Албанію і Косово чекають у Євросоюзі, але терміни вступу не уточнюють.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: