У Європі обговорюють запровадження санкцій проти Мадуро

Читать на русском
Кілька країн Європейського союзу розглядають можливість запровадження санкцій проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро і декількох високопоставлених чиновників республіки.

Декілька країн Європейського союзу розглядають можливість запровадження санкцій проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро і декількох високопоставлених чиновників республіки.

Про це повідомили анонімні дипломати і члени венесуельської опозиції, передає «Слово і Діло» із посиланням на Associated Press.

За інформацією джерел агентства, обговорюються обмеження, пов'язані з репресіями влади республіки проти своїх політичних супротивників. Можуть бути введені фінансові обмеження і обмеження на в'їзд до певних країн.

Співрозмовники агентства стверджують, що санкції обмірковує, зокрема, влада Великобританії, Франції, Німеччини, Іспанії та Нідерландів. Європейській Раді ініціативу щодо санкцій ще не представили.

Також поки що не узгоджені терміни введення обмежень і конкретних осіб, до яких їх збираються застосувати. Крім того, до цих пір не прийнято остаточного рішення, чи вносити президента Венесуели до чорний список чи ні.

Що стосується високопоставлених військових чиновників і працівників судових органів Венесуели - тут європейські країни досягли згоди.

Повідомляється, що в європейському чорному списку з великою ймовірністю може виявитися венесуельський міністр зв'язку та інформації Хорхе Родрігес, оскільки його пов'язують із відключенням мовлення в Венесуелі іспанської телекомпанії Antena 3 та британської BBC у цьому році.

Раніше Мадуро закликав військових готуватися до можливого вторгнення США до Венесуели.

Також нагадаємо, Мадуро планує «глибоку реструктуризацію» уряду Венесуели.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: