Карта ООС: ситуація на сході України на 16 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 16 червня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Російсько-окупаційні війська дещо зменшили свою активність. Зокрема, відмовилися від застосування заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем. Водночас, міномети калібру 120 та 82 мм під час обстрілів наших оборонних позицій на лінії зіткнення противник продовжував використовувати досить інтенсивно.

Протягом минулої доби обліковано 21 прицільний ворожий обстріл. Противник загалом випустив у наш бік 46 мін калібрів 120 та 82 мм.

Внаслідок ворожих обстрілів за минулу добу втрат серед українських захисників немає.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 15 червня знищено одного окупанта.

Луганський напрямок

Тут відбулося 8 обстрілів.

Міномет 82-го калібру окупанти застосували під час вечірнього обстрілу опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил неподалік Травневого, також вели вогонь з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Станкові протитанкові, автоматичні гранатомети і кулемети великого калібру ворог використовував під час вечірніх обстрілів позицій наших військ в районах Новолуганського, Зайцевого і Кримського.

Поблизу Станиці Луганської російсько-окупаційні війська 4 рази грубо знехтували режимом припинення вогню, влаштувавши вночі та вранці відповідно по 2 провокації з використанням ручних і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Противник порушив режим тиші 13 разів.

Найгарячішою ситуація протягом доби залишалася на підступах до Авдіївки, які окупанти обстріляли 4 рази.

Зокрема, десять 120 мм та двадцять 82 мм мін розірвалися на позиціях наших захисників біля цього населеного пункту у період з 04:00 до 04:25. А з 18:45 майже до 9-ї вечора противник на цій ділянці фронту випустив ще 10 мін калібру 82 мм, відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Водяного у вечірній час російсько-окупаційні війська з боку Ужівки обстріляли тричі, застосовуючи озброєння БМП, ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Так само з боку Ужівки 2 рази із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів окупанти вели вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання неподалік Лебединського.

Міномет 82-го калібру та станковий протитанковий гранатомет противник використав з 20:50 до 21:10 під час обстрілу позицій українських військ, обладнаних біля населеного пункту Піски.

Кількома хвилинами раніше до цього обстрілу зі станкових протитанкових гранатометів ворог вів вогонь по наших оборонцях Верхньоторецького.

В районах Красногорівки і Новотроїцького лунали постріли з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 16 червня

Станом на 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили 4 обстріли.

На Луганському напрямку після 01:00 ворожу провокацію із застосуванням стрілецької зброї було зафіксовано неподалік Кримського.

На Донецькому напрямку противник за ніч двічі обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Водяного: з початком доби з боку населеного пункту Пікузи – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а за годину після цього з боку Ужівки – з великокаліберного кулемету.

Крім того, вогонь з кулеметів великого калібру окупанти з 05:00 ранку протягом майже півгодини вели по позиціях наших військ в районі Талаківки.

За наявною інформацією, від початку поточної доби одного військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил було поранено. Наразі необхідну медичну допомогу нашому воїну надають лікарі одного з військових мобільних госпіталів.

Втрати ворога в результаті вогню у відповідь з боку наших військових уточнюються.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: