Росія оголосила про запровадження режиму припинення вогню в Ідлібі

Читать на русском
Росія і Туреччина домовилися про повне припинення вогню в зоні деескалації Ідліб в Сирії, заявили в Міністерстві оборони РФ.

Угода досягнута з ініціативи російської сторони.

Про це пише «Слово і Діло».

«За посередництва Росії і Туреччини досягнуто згоди про повне припинення вогню на території всієї Ідлібської зони деескалації з 00 годин 00 хвилин 12 червня 2019 року», - йдеться в повідомленні.

Наступ армії сирійського президента Башара Асада і його союзників на Ідліб поновили 30 квітня. За 41 день запеклих боїв загинули щонайменше 1465 осіб.

Ідліб - останній найбільший оплот сирійських повстанців, які виступають проти правління президента Сирії Башара Асада. В Ідлібі і в сусідніх провінціях Хама, Латакія і Алеппо на підконтрольних сирійській опозиції територіях на даний час проживає 3 млн осіб.

У 2018 році уряд Сирії був готовий почати масштабний наступ на підконтрольні повстанцям території, що спровокувало б гуманітарну катастрофу в регіоні. Наступ було призупинено після того, як Росія, найсильніший союзник Дамаска, уклала угоду з Туреччиною про створення «демілітаризованої зони».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: