ГПУ порушила справу через відео про захоплення Румунією Буковини

Читать на русском
Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом публікації в Youtube відеозапису про окупацію Румунією частини України.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом публікації в Youtube відеозапису про окупацію Румунією частини України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«За моїм рапортом, погодженим з генпрокурором, було зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 110 КК України за фактом готування до вчинення невстановленими особами посягання на територіальну цілісність України за попередньою змовою групою осіб, поєднаним з розпалюванням національної ворожнечі», — заявив Матіос.

За даними ГПУ, слідчі перевіряють версію про спеціальну інформаційну операції з боку спецслужб РФ.

Проведення досудового розслідування доручено Головному слідчому управлінню Служби безпеки України.

Нагадаємо, що на Youtube з’явилося відео про те, як у 2022 році Румунія може з метою захисту своїх громадян окупувати Чернівецьку область України і частину Одеської області. На відео Румунія захоплює території Буковини після початку широкомасштабної війни Росії проти України.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос через провокаційне відео скликав нараду керівників МЗС, Генштабу, військової розвідки, СБУ і Служби зовнішньої розвідки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: