Карта ООС: ситуація на сході України на 27 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 27 травня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших позицій на лінії зіткнення за добу зменшилася до трьох, при цьому ворог втримався від застосування озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів. Отже, на лінії зіткнення минулої доби зафіксовано 3 ворожі обстріли, усі вони визначені як прицільні.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

У відповідь на провокації противника підрозділи Об’єднаних сил застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, 26 травня одного окупанта було поранено.

Напрямки:

Луганський напрямок

Знову не було зафіксовано жодного випадку порушення режиму тиші.

Донецький напрямок

Противник відкривав вогонь тричі з піхотного озброєння.

Близько 02:00 ночі російсько-окупаційні війська з боку населеного пункту Верхньошироківське здійснили 25-хвилинний обстріл зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї позицій підрозділів Об’єднаних сил неподалік Гнутового.

З 10:40 до 11:10 противник з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вів вогонь по опорних пунктах наших військ, обладнаних в районі Красногорівки.

Станкові протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю окупанти застосували о 21:30 поблизу Чермалика.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 27 травня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, російсько-окупаційні війська здійснили 2 обстріли на Луганському напрямку.

З 05:30, понад півгодини противник з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілював наші позиції поблизу населеного пункту Зайцеве.

А з 08:45 до 09:20 окупанти з боку шахти Гагаріна з гранатометів різних систем та стрілецької зброї вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил в районі Південного.

Жоден з українських військовослужбовців протягом поточної доби не загинув і не був поранений.

Втрати ворога в результаті вогню у відповідь уточнюються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: