Карта ООС: ситуація на сході України на 23 травня

Читать на русском

Загальна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил за вчорашню добу суттєвих змін не зазнала, незважаючи на істотне зменшення кількості збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ, здійснених ними за добу.

Загалом противник відкривав вогонь п’ять разів, двічі застосовуючи заборонені зразки зброї.

Підрозділи Об’єднаних сил вели активні оборонні дії та відкривали вогонь у відповідь із застосуванням чергових засобів.

Внаслідок бойових дій, що тривали минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил, один український військовослужбовець зазнав поранення. Наразі він отримує невідкладну медичну допомогу в одному з військових госпіталів.

За повідомленням Штабу операції із посиланням на дані розвідки Об’єднаних сил, минулої доби вогнем у відповідь на ворожі обстріли двох окупантів зі складу російсько-окупаційних військ було знищено та одного поранено.

Луганський напрямок

Усі факти відкриття вогню з мінометів та артилерії зафіксовані вчора на цьому напрямку, де російсько-окупаційні війська активізувалися у другій половині дня.

Перший ворожий постріл пролунав о 16:30 в районі Попасної. Там упродовж двадцяти п’яти хвилин окупанти обстрілювали позиції українських військ з автоматичних гранатометів. Вогонь вівся з напрямку окупованого Первомайська.

Вже наприкінці доби російсько-окупаційні війська завдали потужного артилерійського вогню в бік опорних пунктів Об’єднаних сил неподалік с. Золоте – 4. Обстріл розпочався о 22:25, і тривав майже годину. Противник влаштував свої вогневі позиції в районі н.п. Калинове – Борщувате, звідки випустив в бік наших позицій загалом більше тридцяти мін 120 та 82-го калібрів, а також снарядів зі ствольної артилерії калібру 122 мм.

О цій же порі противник здійснив вогневий наліт на підступах до Новоолександрівки, де застосував міномети калібру 82 мм, з витратою десять боєприпасів.

В обох зазначених випадках українські військовослужбовці вели вогонь у відповідь з озброєння БМП-1 та штатної піхотної зброї.

Донецький напрямок

Ситуація вчора була більш спокійнішою. Там ворог відкривав вогонь двічі, при цьому міномети та іншу заборонену зброю не застосовував.

Порушення режиму перемир’я з боку російсько-окупаційних військ фіксувалися лише в районі Мар’їнки, яку противник обстріляв двічі, з різних напрямків.

Так, прицільні ворожі обстріли з ручних і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї відбулися о 16:20 та о 20:30. Вогонь противник вів з напрямку н.п. Олександрівка і Трудівський відповідно.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: