Порошенко на прощання звернувся до українців

Читать на русском
Екс-президент нагадав, що залишається в політиці, оскільки позитивні зміни там, де вони є, ще не стали незворотними.

Президент України Петро Порошенко звернувся до українців напередодні інавгурації нового президента.

Про це пише «Слово і Діло».

«Перш за все хотів би подякувати великому українському народові за велику честь працювати протягом п'яти років на чолі великої країни. Країни, яка вразила весь світ силою національного духу, вразила гідністю, вразила стійкістю і свободолюбством», - зазначив Порошенко.

За його словами, «сьогодні Україна у кращому стані, ніж п'ять років тому, і про це свідчать основні статистичні показники».

«Домогтися цього вдалося лише спільними зусиллями, завдяки підтримці активної частини суспільства і розумінню більшості. Україну ми зберегли, «Новоросію» - поховали», - додав він.

Порошенко нагадав про досягнення і вибачився «за болючі реформи».

«Для кого реформи виявилися особливо болючими; хто за ці роки, зустрівшись із брехнею, не знайшов справедливості. Вже пояснював: навіть якщо і вірити в те, що президент може все, він не може все відразу», - зазначив він.

Володимиру Зеленському Порошенко побажав успішного президентства.

«Володимиру Зеленському бажаю успішного президентства. Ще місяць тому ми були затятими опонентами на виборах. Але вже завтра, так трапилося, він буде президентом моєї рідної країни. Країни, яку люблю і в чиє європейське майбутнє стійко вірю. Так нехай Господь Україну зберігає, а її новому главі - допомагає в роботі», - заявив Порошенко.

За його словами, зміна влади є ознакою приналежності України до європейської цивілізації.

При цьому він знову заявив, що залишається в політиці, оскільки «позитивні зміни там, де вони є, ще не стали незворотними».

«Мій обов'язок - спираючись на підтримку громадськості, захистити вже завойоване в державному будівництві... Нікому не дозволити ні звернути з курсу на членство в Євросоюзі і НАТО, ні тихцем спустити його на гальмах», - зазначив Порошенко.

Він додав, що ритуальних проєвропейських і євроатлантичних декларацій мало, і для руху до ЄС і НАТО потрібна повсякденна важка робота.

«Це те, чого як громадянин буду вимагати від нової влади і в чому готовий підставити їй плече. Так само, як і не давати спуску в разі відхилення від вивіреного курсу. Будь-які спроби - різкі або повзучі, явні чи приховані - повернути країну у сферу російського впливу отримають рішучу відсіч», - зазначив 5-й президент.

Нагадаємо, 20 травня в Києві відбудеться інавгурація нового президента України Володимира Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: