Карта ООС: ситуація на сході України на 17 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 17 травня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Майже вдвічі зменшилася кількість збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ за добу, що минула. Загалом противник порушив режим перемир’я тринадцять разів, чотири рази ведучи вогонь з мінометів заборонених калібрів.

Загалом минулої доби на лінії зіткнення противник відкривав вогонь тринадцять разів. Підрозділи Об’єднаних сил вели оборонні дії, та застосовували у відповідь чергові вогневі засоби.

Із сумом повідомляємо, що Збройні Сили України зазнали непоправної втрати. Внаслідок бойових дій, під час ворожого обстрілу одного з наших опорних пунктів, загинув український військовослужбовець.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам загиблого Героя.

Ще один український захисник дістав поранення, і наразі отримує медичну допомогу у військовому госпіталі.

За повідомленням Штабу операції Об’єднаних сил, минулої доби одного окупанта було знищено та чотирьох поранено.

Напрямки

Донецький напрямок

Переважну більшість збройних провокацій російсько-окупаційні війська здійснили вчора саме тут.

Тричі ворог застосовував заборонену до використання зброю, загалом витративши 35 мін 82-го та 120 калібрів.

Під мінометний вогонь противника вчора потрапляли позиції Об’єднаних сил поблизу Новотроїцького, Опитного та Водяного.

Найбільш потужним був ворожий вогонь в районі останнього, де російсько-окупаційні війська вели вогонь з мінометів одразу двох калібрів. Цей обстріл розпочався о 10:35 і тривав більше години. Тоді, з напрямку н.п.Азов окупанти випустили двадцять шість боєприпасів 82 та чотири міни 120 калібру, вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

У відповідь наші військовослужбовці застосували по противнику вогонь з автоматичних гранатометів.

Окрім того російсько-окупаційні війська упродовж доби порушували режим перемир’я в районах низки інших населених пунктів, зокрема Богданівки, Кам’янки, Мар’їнки, Павлополя, Водяного та Новотроїцького.

Там противник вів вогонь в бік позицій українських військ з гранатометів та піхотної зброї.

Ворожі обстріли були прицільними і такими, що несли пряму загрозу життю і здоров’ю наших захисників. Тож військовослужбовці Збройних Сил України на майже кожен постріл, що лунав з боку противника, вживали адекватних заходів з метою придушення ворожого вогню. При цьому заборонену зброю українські захисники не застосовували.

Луганський напрямок

Вчора загальна обстановка була менш напруженою, хоча й там абсолютної тиші, на жаль не спостерігалося.

Попри те, що ніч, а також перша половина дня там минули спокійно, противник все ж не втримався від застосування вогню в бік позицій Об’єднаних сил. Два ворожі обстріли, які зафіксовані за добу у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ», сталися в районі н.п. Новозванівка та Золоте-4.

Під час обстрілу останнього, противник відкрив вогонь з міномету 120-го калібру, з витратою шість мін.

Оборонні укріплення, обладнані неподалік Новозванівки окупант обстріляв з озброєння бойових машин піхоти та автоматичних гранатометів АГС. Ворожий вогонь фіксувався з напрямку с. Калинове та Золоте – 4.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 17 травня

Від початку поточної доби, станом на 12:00 в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано дві збройні провокації з боку російсько-окупаційних військ.

Так, близько першої години ночі противник обстріляв з кулеметів наші позиції біля Гнутового.

Згодом, о 07.00 ранку російсько-окупаційні війська завдали артилерійського вогню в бік опорних пунктів наших військ в районі н.п. Золоте-4. Тоді, з напрямку окупованого Первомайська ворог випустив п’ятнадцять снарядів зі ствольної артилерії 122 калібру.

У відповідь українські захисники застосували станкові протитанкові гранатомети.

Станом на зараз ситуація стабілізувалася.

Втрат з початку поточної доби немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: