Омелян розповів про втрати авіакомпаній через обліт РФ

Читать на русском
Українські авіакомпанії при польотах на схід перебувають в набагато більш невигідній позиції, ніж іноземні, оскільки є додаткова витрата часу і пального.

Міністерство інфраструктури шукає недискримінаційний механізм державної підтримки українських авіакомпаній, які змушені облітати територію Росії при здійсненні рейсів на східних напрямках.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

«Ми працюємо в системі європейської авіаційної індустрії, тому повинні дотримуватися їхніх правил. Якщо вдасться розробити такий механізм з урахуванням і внутрішнього, і зовнішнього чинників, міністерство буде готове його підтримати», - наголосив міністр.

Він зазначив, що українські авіакомпанії при польотах на схід дійсно перебувають в набагато більш невигідній позиції, ніж іноземні, оскільки є додаткова витрата часу і пального.

«Ми намагаємося знайти якесь рішення, але поки чіткого механізму немає. Хоча це питання піднімалося з боку українських авіакомпаній», - заявив Омелян.

Наприклад, на маршруті Київ - Пекін - Київ літак, котрий облітає територію Росії, витрачає в середньому на чотири години більше, ніж аналогічний літак, який не має обмежень з обльоту.

Це призводить до 120 тисяч доларів додаткових витрат на кожному рейсі.

Нагадаємо, Омелян передумав забороняти в Україні використання літаків старше 20 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: