Бойовики обстріляли житлові будинки в Травневому

Читать на русском
Спостережна група 10 травня зафіксувала факт обстрілу населеного пункту із ручного протитанкового гранатомету.

Бойовики обстріляли населений пункт Травневе у Бахмутському районі Донецької області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення прес-центру штабу операції Об’єднаних сил на сторінці у Facebook.

Відповідну інформацію повідомила українська сторона Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню. Зокрема, спостережна група 10 травня зафіксувала факт обстрілу населеного пункту із ручного протитанкового гранатомету.

«Встановлено, що по вулиці Тиха, 14, від розриву гранати на городі утворилася вирва. Крім того, по вулиці Центральна, 17 внаслідок розриву гранати на городі поблизу будинку вибуховою хвилею вибито віконне скло. Далі по цій же вулиці Центральна, 40 граната розірвалась прямо перед подвір'ям, внаслідок чого утворилася вирва», - вказано у повідомленні.

Підкреслимо, постраждалих внаслідок обстрілу немає.

«Російські окупанти свідомо нехтують мінськими домовленостями, порушують норми гуманітарного права та режим припинення вогню. Понад це, зухвалі та безвідповідальні дії окупаційної адміністрації свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту», - вказано у повідомленні.

Нагадаємо, 10 травня озброєні формування Російської Федерації 12 раз порушили режим припинення вогню на Донбасі, в результаті обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер знову звинуватив РФ у погіршенні ситуації на Донбасі й закликав Москву до виконання Мінських угод.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: