Карта ООС: ситуація на сході України на 9 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 9 травня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших позицій на лінії зіткнення зменшилася за добу до 11. У двох випадках противник застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм.

Загалом протягом минулої доби обліковано 11 прицільних обстрілів наших позицій.

З глибоким сумом змушені повідомити про непоправну втрату в лавах Об’єднаних сил – внаслідок ворожих обстрілів минулої доби загинув один український військовослужбовець.

Щирі співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам Героя. Світла пам’ять!

Чотирьох наших воїнів з пораненнями доставлено до медичних закладів для надання необхідної допомоги.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 8 травня одного окупанта було знищено, ще п’ятьох – поранено. Також наші підрозділи знищили вантажівку противника.

Напрямки:

Луганський напрямок

6 мін зазначеного калібру розірвалися на позиціях підрозділів Об’єднаних сил біля Новотошківського після 18:00.

Так само у вечірній час, з 17:35 до 18:00 ворог з боку шахти Гагаріна зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, а також кулеметів великого калібру обстріляв військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання неподалік населеного пункту Залізне.

Донецький напрямок

Міномет 82-го калібру окупанти після 19:00 застосували поблизу Павлополя, випустивши по наших захисниках 5 мін. Відзначу, що опорні пункти українських військ в районі цього населеного пункту за добу російсько-окупаційні війська обстрілювали найчастіше – загалом 3 рази. Зокрема, після 03:00 упродовж 35 хвилин противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а з 17:00 до 18:25 – зі станкових протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру.

Двічі за добу були обстріляні захисники Богданівки. На цій ділянці фронту окупанти з боку населеного пункту Вікторівка о 18:30 вечора здійснили 10-хвилинний провокаційний обстріл з великокаліберних кулеметів, а з 19:40 до 20:05 вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська використовували під час обстрілів у світлу пору доби позицій підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних неподалік Мар’їнки, Опитного, Лебединського та Старогнатівки.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 09 травня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: