Карта ООС: ситуація на сході України на 7 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 7 травня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом 6 травня обстановка на лінії бойового зіткнення не змінювалася. Російсько-окупаційні війська продовжували вести провокаційні обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил, в тому числі, застосовуючи заборонене Мінськими угодами озброєння. Окрім цього, минулої доби російські окупанти двічі вели мінометний обстріл населеного пункту Троїцьке.

Загалом протягом минулої доби, 6 травня, російсько-окупаційні війська здійснили 12 прицільних обстрілів позицій захисників України. При цьому, ворог загалом випустив 40 мін 120-го калібру.

Підрозділи Об’єднаних сил, застосовуючи чергові вогневі засоби, адекватно придушували ворожу збройну активність. При цьому ЗС України чітко виконують взяті на себе зобов’язання щодо дотримання Мінських домовленостей.

За інформацією Штабу ООС минулої доби втрат серед захисників України немає.

За даними розвідки Об’єднаних сил є втрати у живій силі у складі російсько-окупаційних військ.

Окрім цього, окупанти вчора двічі здійснили мінометні обстріли по н.п. Троїцьке. Близько 10:20, а потім, після 15:25 російсько-терористичні війська з напрямку від окупованого смт Калинове випустили декілька мін з мінометів калібру 120 мм.

За наявною інформацією, на щастя, жертв серед цивільного населення внаслідок цього чергового терористичного акту немає.

Напрямки:

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили 3 збройні провокації проти захисників України, щоразу застосовуючи міномети.

З 10:19, протягом півгодини з напрямку від окупованого смт Калинове, ворог вів мінометний обстріл наших захисників Новозванівки. Тут противник випустив 10 мін 120-го калібру.

Після 15:20 з мінометів цього ж калібру окупанти випустили 5 мін по наших позиціях в районі Троїцького.

У цей же час, з 15:25 окупанти продовжили мінометний обстріл оборонців Новозванівки. Загалом, за понад годину, наші захисники України зафіксували розриви 25 мін калібру 120 мм. Цей мінометний обстріл окупанти супроводжували вогнем з озброєння БМП.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська протягом минулої доби важке озброєння не застосовували. Загалом противник вів тут провокаційний вогонь по позиціях захисників України 9 разів.

В основному з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а також гранатометів різних типів ворог вів обстріли в районі н.п. Мар’їнка, Гранітне, Лебединське, Павлопіль, чотири рази – поблизу Талаківки.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 7 травня

Від початку поточної доби станом на 12:00 зафіксовано вже 7 провокаційних обстрілів наших позицій з боку російсько-окупаційних військ.

На Луганському напрямку ворог двічі вів обстріли по наших оборонцях Новозванівки. З 06:30 від окупованого смт Калинове противник застосував протитанковий ракетний комплекс. А після 08:10, протягом 40 хвилин захисники України зафіксували розриви 6 ворожих мін калібру 120 мм. Також ворог вів обстріл з великокаліберних кулеметів.

Підрозділи Об’єднаних сил щоразу адекватно придушували ворожу активність.

На Донецькому напрямку від початку цієї доби окупанти здійснили 5 збройних провокацій. Вночі, з 01:25, ворог вів вогонь з АГС, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по нашим оборонцям Гнутового, пізніше, з 04:10 зі стрілецької зброї – в районі Богданівки.

З 05:15 до 05:50 російсько-окупаційні війська двічі вели мінометний обстріл позицій наших захисників Авдіївки. Загалом ворог випустив 10 мін 120-го калібру.

З 06:25 противник здійснював збройну провокацію на приморській ділянці нашої оборони. Протягом години окупанти випустили 4 міни 82-го калібру та вели вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших захисниках Водяного.

Наші оборонці вели адекватні оборонні дії та придушували ворожу активність.

Внаслідок ворожих обстрілів від початку поточної доби один наш військовослужбовець отримав поранення. Захисника доставлено до військового мобільного госпіталя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: