Зведення штабу ООС 6 травня: 11 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
За минулу добу бойовики 11 разів порушили режим припинення вогню, із них двічі - із застосуванням заборонених мінськими угодами 120-мм мінометів.

За минулу добу бойовики 11 разів порушили режим припинення вогню, із них двічі - із застосуванням заборонених мінськими угодами 120-мм мінометів, а також із озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, без втрат.

Про це повідомили в прес-центрі операції Об'єднаних сил вранці, 6 травня, передає «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 5 травняСитуація на сході країни на 5 травня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики сім разів обстріляли позиції ООС: із 120-мм мінометів - біля Авдіївки; двічі з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля Талаківки і Павлопіля; двічі із автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу Лебединського; з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу Богданівки; з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - біля Харчовика.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» українські позиції були обстріляні чотири рази: із 120-мм мінометів - біля Новозванівки; з озброєння бойових машин піхоти і гранатометів різних систем - поблизу Новоалександрівки; двічі з протитанкових ракетних комплексів - біля Кримського.

«Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь», - підкреслили в штабі.

За даними української розвідки 5 травня один бойовик був знищений, а ще п'ятеро - поранені.

«З початку поточної доби ворожих обстрілів позицій Об'єднаних сил не зафіксовано», - підсумували в прес-центрі.

Раніше ЗСУ провели успішну операцію на Донбасі.

Також нагадаємо, ОБСЄ зафіксувала на Донбасі російську станцію розвідки «Кредо-М1».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: