Президент на Донбасі вшанував пам'ять українських військових

Читать на русском
Порошенко в понеділок відвідав місце бою за 10-й блокпост і ушанував пам'ять українських військових, які загинули під час захисту цього блокпоста в липні 2014 року

Президент України Петро Порошенко в рамках робочої поїздки до Донецької області в понеділок відвідав місце бою за 10-й блокпост і ушанував пам'ять українських військових, які загинули під час захисту цього блокпоста в липні 2014 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко поклав квіти до пам'ятника загиблим захисникам блокпоста.

У прес-службі нагадали, що 10-й блокпост був виставлений силами АТО наприкінці червня 2014 року майже в тилу російсько-окупаційних військ - між селами Перша Новоселівка та Уманське Ясинуватського району Донецької області. Блокпост було виставлено з метою перерізати комунікації угрупування «ДНР», збільшити присутність українських військ на Донбасі та відтягнути від Слов'янська танки противника.

4 липня 2014 року біля села Новоселівка відбувся танковий бій, в якому загинули сім військовослужбовців 93 окремої механізованої бригади. 10-й блокпост протримався дві доби.

Раніше Наєв підпив підсумки першого року ООС на Донбасі.

У команді Зеленського підтримали курс на ЄС і НАТО, але більше не говорять про швидке завершення війни, як це було до перемоги на виборах. Чого чекати в зовнішній політиці від нового президента, знають експерти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: