Карта ООС: ситуація на сході України на 6 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 6 травня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби зберігалася тенденція щодо зменшення кількості ворожих обстрілів наших оборонних позицій на лінії зіткнення. Противник 11 разів порушив режим припинення вогню, при цьому двічі застосував заборонені Мінськими угодами 120 мм міномети.

Усі зафіксовані 11 обстрілів – прицільні.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

За даними розвідки Об’єднаних сил, 5 травня вогнем у відповідь з боку наших військ одного окупанта знищено, п’ятьох – поранено.

Напрямки:

Луганський напрямок

Ворог здійснив 4 обстріли.

З 00:30 ночі противник протягом 40 хвилин з озброєння бойових машин піхоти та гранатометів різних систем вів вогонь по наших військовослужбовцях, які виконують бойові завдання в районі Новоолександрівки.

Опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Кримського російсько-окупаційні війська двічі обстріляли з протитанкових ракетних комплексів: о 16:30 з боку населеного пункту Жолобок, а о 19:30 – з боку міста Слов’яносербськ.

Крім того, на наших позиціях поблизу Новозванівки у період з 20:50 до 21:15 розірвалися 4 міни калібру 120 мм.

Донецький напрямок

Тут випадків ведення противником вогню обліковано 7.

120-й міномет окупанти застосували після 19:00 біля Авдіївки.

Решту обстрілів противник провів із застосуванням піхотного озброєння.

Зокрема, неподалік Лебединського з початком доби та після 20:00 лунали постріли з автоматичних станкових гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї.

Ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська у другій половині дня використовували під час обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил поблизу Талаківки і Павлополя.

У вечірній час в районі населеного пункту Пищевик ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї, а біля Богданівки – зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 06 квітня

Від початку сьогоднішньої доби, станом на 12:00, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь двічі.

На Луганському напрямку після 10:00 ранку зі 120 мм мінометів були обстріляні наші позиції в районі Новозванівки. 10 мін протягом півгодини противник випустив з боку окупованого населеного пункту Калинове.

На Донецькому напрямку після 07:00 ворог здійснив 15-хвилинний провокаційний обстріл з великокаліберних кулеметів опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил неподалік Мар’їнки.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: