Суд відпустив обвинувачених в замаху на координатора С14

Читать на русском
Обвинуваченим обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Суд Київської області відпустив з-під варти трьох обвинувачених у замаху на координатора організації С14 Сергія Мазура.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

У прокуратурі зазначили, що до суду надійшло звинувачення щодо трьох осіб у вчиненні замаху на умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, на замовлення, способом, небезпечним для життя багатьох осіб і з корисливих мотивів, а також в носінні, зберіганні, придбанні боєприпасів, вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Під час досудового розслідування даного кримінального провадження щодо підозрюваних було обрано і відповідно продовжено запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 2 травня 2019 року.

Обвинувальний акт у зазначеній кримінальній справі 25 квітня надійшов до суду з клопотанням прокурора про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно обвинувачених.

26 квітня під час підготовчого судового засідання (в останній робочий день перед закінченням терміну дії запобіжного заходу), стороною захисту було заявлено відвід прокурорам, який не був задоволений.

«Також постановами Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області прокурору відмовлено в задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно обвинувачених і одночасно обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням засобів електронного контролю, терміном на 2 місяці», - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, 10 жовтня у квартиру координатора С14 Сергія Мазура закинули вибуховий пристрій. У результаті отримав поранення батько активіста. Пізніше біля будівлі МВС у Києві пройшла акція протесту активістів С14, які вимагали належного розслідування справи Мазура.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: