Бомбардування в Сирії: в ООН нарахували 200 загиблих із лютого

Читать на русском
За даними ООН, бойові дії на північному заході Сирії з лютого змусили близько 140 тисяч осіб шукати нового притулку. Це результат активізації бомбардувань режимом Башара Асада та його союзником Росією.

За даними ООН, бойові дії на північному заході Сирії з лютого змусили близько 140 тисяч осіб шукати нового притулку. Це - результат активізації бомбардувань режимом Башара Асада і його союзником Росією.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє AFP.

«З лютого понад 138,5 тис. жінок, дітей і чоловіків перемістилися з північної Хами і південного Ідліба» , - сказав Девід Свонсон з Управління ООН з координації гуманітарних питань.

«З 1 до 28 квітня, за оцінками, понад 32 500 осіб переїхали до різних громад в провінціях Алеппо, Ідліб і Хама», - сказав він.

Ідліб був захищений від масового наступу режиму Асада за вересневою угодою, підписаною союзником Дамаска Росією і прихильником повстанців Туреччиною. Проте близько трьох мільйонів мешканців регіону піддавалися все потужнішим обстрілам з січня.

Ескалація призвела до загибелі понад 200 цивільних осіб з лютого, повідомляє ООН. Цілями нової хвилі обстрілів і авіаударів цього тижня були школи і медичні центри, стверджує Свонсон.

«ООН глибоко стурбована нещодавньою ескалацією», - сказав він.

Раніше Асад оголосив про економічну блокаду Сирії.

В окремих районах САР тривають зачистки від терористів. Зараз основний акцент у вирішенні конфлікту робиться на політичне врегулювання, відновленні Сирії, а також повернення біженців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: