Карта ООС: ситуація на сході України на 30 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 30 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Російсько-окупаційні війська за добу здійснили 8 обстрілів, у двох випадках застосувавши заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм.

Загалом протягом минулої доби обліковано 8 прицільних обстрілів наших позицій.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 29 квітня одного окупанта було знищено.

Луганський напрямок

4 міни зазначеного калібру після 07:00 розірвалися на позиціях підрозділів Об’єднаних сил біля населеного пункту Золоте 4.

А неподалік села Травневе наші військовослужбовці близько 16-ї години були обстріляні з автоматичного станкового гранатомету.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська порушували режим тиші 6 разів.

Опорні пункти українських військ в районі Широкиного окупанти вночі з боку населеного пункту Саханка двічі обстрілювали зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Так само два рази противник відкривав вогонь неподалік населеного пункту Піски: близько 12:00 – зі станкових протитанкових гранатометів, а з 15:20 – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поблизу Павлополя ворог з 19:30 протягом 40 хвилин вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

Захисники Мар’їнки після 21:00 години були обстріляні з 82-мм міномету, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Обстановка на лінії зіткнення станом на сьогодні, 30 квітня

Від початку поточної доби до 12:00 відбулося 2 обстріли на Донецькому напрямку.

Вночі противник з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів обстріляв наші позиції в районі населеного пункту Піски.

Під ранок тривалий обстріл було зафіксовано неподалік Лебединського. Тут ворог з 04:00 понад півтори години вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Наші захисники на обстріли ворога відповіли вогнем з чергових засобів. Втрати противника уточнюються.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: