Кабмін підвищив норму виплати дивідендів для держкомпаній

Читать на русском
Прийнятою постановою частину чистого прибутку, яку мають перераховувати держпідприємства до бюджету, з 1 січня 2019 року було підвищено до 90%.

Кабінет міністрів України підняв із 75% до 90% частку прибутку, яку повинні перераховувати до бюджету державні унітарні підприємства та їхні об'єднання.

Відповідне рішення ухвалив уряд на засіданні 24 квітня, пише «Слово і Діло».

Три роки Кабміну Гройсмана: хто з міністрів найкраще та найгірше виконує обіцянкиНайкраще в Кабінеті міністрів свої обіцянки виконує Вадим Черниш, а найбільший відсоток невиконаних – у Юрія Стеця.

Ухваленою постановою частину чистого прибутку, яку мають перераховувати держпідприємства до бюджету, з 1 січня 2019 року було підвищено до 90%. Передбачається, що в цьому році сума таких відрахувань складатиме близько 15,4 млрд грн.

Крім того, скасовані пільги зі сплати до бюджету частини чистого прибутку та дивідендів для наступних суб'єктів:

  • Адміністрація морських портів України;

  • держпідприємства, установи та організації, які входять до сфери управління МЕРТ і здійснюють діяльність у сфері технічного регулювання, стандартизації, метрології та метрологічної діяльності;

  • державні та казенні унітарні протезно-ортопедичні підприємства, віднесені до сфери управління Мінсоцполітики;

  • Міжнародний аеропорт «Бориспіль»;

  • ДП «Національний центр Олександра Довженка» і «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал».

Рішення ухвалено з дорученням доопрацювати із секретаріатом Кабінету міністрів і оформити відповідно до регламентних вимог і результатів обговорень. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підкреслив, що підвищення норми продиктовано законом про держбюджет на 2019 рік, але також визначено механізм, який дозволить через бізнес-планування знижувати відрахування для конкретних підприємств, щоб вони могли втілювати свої інвестиційні програми.

Раніше Кабмін і «Нафтогаз» погодили зниження ціни на газ.

Також нагадаємо, Кабмін схвалив створення нових структур на ринку електроенергії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: