Карта ООС: ситуація на сході України на 22 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 22 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби, 21 квітня, російсько-окупаційні війська двічі порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення.

Обидві ворожі збройні провокації відбулися на Луганському напрямку.

З 11:40, протягом 10 хвилин, окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї по наших оборонцях Катеринівки. Також тут вів вогонь ворожий снайпер.

Вдень ворог активності не проявляв, проте з 20:20 нашими захисниками України вчергове зафіксовано порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ в районі Станиці Луганської. Тут з напрямку окупованої Миколаївки ворог протягом 10 хвилин застосовував стрілецьку зброю. В цьому випадку наші військові традиційно дотримувалися режиму тиші.

На жаль, вчора внаслідок ворожих обстрілів в районі Катеринівки отримав поранення один наш захисник. Наразі він отримує необхідну медичну допомогу. Стан здоров’я військовослужбовця – задовільний.

За повідомленням розвідки Штабу ООС, внаслідок адекватного вогню у відповідь черговими вогневими засобами Українськими захисниками, у складі російсько-окупаційних військ є втрати.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 22 квітня

За уточненою інформацією, від початку поточної доби станом на 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили вже 9 провокаційних обстрілів оборонних позицій Українських героїв.

Вночі ворог тричі вів обстріли оборонців Новоолександрівки. Тут окупанти застосовували гранатомети різних типів та стрілецьку зброю. Також наші захисники після 01:00 ночі зафіксували розриви 5 ворожих мін 82-го калібру.

З 01:30 окупанти здійснили обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї оборонців Попасної. Ці ж види зброї ворог застосував з 06:45 по захисниках Катеринівки.

О 07:10 поблизу Катеринівки зафіксовано ведення вогню ворожим снайпером.

З 07:20 до 08:10 російсько-окупаційні війська двічі застосовували гранатомети та інше піхотне озброєння по наших оборонцях Золотого-4.

З 08:15 ворог розпочав обстріл з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших захисниках Павлополя. Ворожа збройна провокація тривала тут майже до 09:00.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: