У поїздах запровадили обмеження на вагу багажу

Читать на русском
Так, згідно з новими правилами, змінюється вага дозволеної ручної поклажі. Тепер зайти до вагону можна буде лише з багажем, загальна вага якого не перевищує 50 кг.

Міністерство інфраструктури посилило правила перевезення пасажирів і багажу в поїздах.

Відповідний указ «Про затвердження змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України» вже набв чинності, пише «Слово і Діло» в середу, 10 квітня.

Так, згідно з новими правилами, змінюється вага дозволеної ручної поклажі. Тепер зайти до вагону можна буде лише з багажем, загальна вага якого не перевищує 50 кг.

Також ті особи, котрі супроводжують людей з інвалідністю зможуть купити квиток за пільговою ціною лише в тому випадку, якщо під час поїздки вони будуть їх супроводжувати. Якщо супроводжуючий дитини з інвалідністю віком до 6-ти років оформляє пільговий квиток, то заняття окремого місця не передбачається.

Під час поїздки в поїздах категорії Інтерсіті+ (ІС+) перевірка документів і проїзних може здійснюватися після посадки пасажирів. У поїздах Інтерсіті та Інтерсіті+ не дозволять зайти до вагону з велосипедом, якщо там буде відсутнє місце для його розташування.

Документ передбачає також серію інших нововведень, які, зокрема, торкнуться повернення проїзних документів, контролю перевезень і обслуговування пасажирів у поїздах, умов та порядку оформлення проїзду пасажирів і перевезення ручної поклажі в поїздах приміського сполучення.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» призначила додаткові поїзди на Великдень.

Також відзначимо, в «Укрзалізниці» розповіли, чи підвищуватимуть вартість квитків в 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: