Інцидент із лідером угорців Румунії: в Бухаресті чекають пояснень від України

Читать на русском
Рішення про заборону доступу іноземців на територію України є у винятковому віданні української влади, відзначили румунські дипломати.

Міністерство закордонних справ Румунії звернулося до посольства України в Бухаресті з проханням роз'яснити причини відмови у в'їзді очільнику Демократичної спілки угорців Румунії Хунору Келемену.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті румунського зовнішньополітичного відомства у вівторок, 9 квітня.

«МЗС прийняло до відома той факт, що українська влада не дозволила депутату Хунору Келемену перетнути угорсько-український кордон 6 квітня 2019 року, - йдеться в повідомленні. - Про цей інцидент депутат Хунор розповів по телефону міністру закордонних справ. МЗС попросило посольство України пояснити причини такого рішення».

У повідомленні румунського МЗС уточнюється, що «адміністративне рішення про заборону доступу іноземних громадян на територію України є у винятковому віданні української влади, а дипломатичні місії та консульства, акредитовані в Україні, не мають ролі в цій процедурі. Подібні рішення можуть бути опротестовані судовим шляхом в українських інстанціях тільки відповідною особою».

Нагадаємо, 6 квітня Хунор Келемен повідомив, що його не пустили в Україну «без будь-яких пояснень». Також йому нібито заборонили в'їзд в Україну до 13 жовтня 2020 року.

У зв'язку з цим інцидентом МЗС Угорщини викликало посла України в Будапешті Любов Непоп.

Своєю чергою, українські прикордонники пояснили, чому не пропустили Келемена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: