Карта ООС: ситуація на сході України на 31 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 31 березня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Російсько-окупаційні війська за добу здійснили 6 обстрілів, половину з яких – із застосовуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів, тобто 3 рази окупанти обстрілювали українських воїнів із заборонених домовленостями 120-х та 82-х мінометів із загальною витратою 15 боєприпасів обох калібрів.

Внаслідок обстрілів двоє українських військовослужбовців зазнали поранень. Наразі їм надається необхідна допомога у медичних закладах.

За даними розвідки, вогнем у відповідь 30 березня двох окупантів знищено, шістьох – поранено.

Напрямки:

Луганський напрямок

Тут противник вдавався до використання мінометів 120-го та 82-го калібрів.

Зокрема, 4 міни калібру 120 мм окупанти випустили з 17:30 до 17:40 по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Новолуганського.

А в районі Новотошківського у вечірній час двічі відкривали вогонь із заборонених мінометів 82-го калібру. Зауважу, що ці два обстріли також були нетривалими – по 10 хвилин кожний.

Донецький напрямок

Ворог порушив режим тиші тричі.

З 10:20 російсько-окупаційні війська протягом 20 хвилин з боку населеного пункту Спартак вели вогонь зі стрілецької зброї по наших оборонцях Авдіївки.

Згодом, з 16:05 до 16:40 окупанти застосували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю поблизу населеного пункту Піски.

Ввечері противник знову проявив активність біля Авдіївки, обстрілявши обладнані у цьому районі опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил з автоматичних станкових гранатометів з боку окупованої Яковлівки.

Обстановка на лінії фронту на сьогодні, 31 березня

Від початку поточної доби станом на 12:00, відбувся 1 обстріл на Донецькому напрямку.

У період з 08:25 до 09:00 ворог з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї вів вогонь по військовослужбовцях Збройних сил України, які виконують бойові завдання неподалік Лебединського.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Наші підрозділи надійно контролюють ситуацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: